Шумен  6 °CПетък, 28- ми Февруари
USD  1.78175 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Представиха шуменски опит на национален форум

Представиха шуменски опит на национален форум Източник: ОД на МВР-Шумен

Шумен

Превантивните кампании за пътна безопасност, проведени в Шуменския регион през последните години, бяха представени на националния семинар „Пази живота на пътя“, организиран в Пловдив от Главна дирекция „Национална полиция“. За шуменския опит говориха комисар Йордан Дундаков - началник отдел „Охранителна полиция“ в ОД на МВР-Шумен, Ася Йорданова - говорител на ОД на МВР-Шумен, и Мая Блъскова - ПР на „Алкомет“ АД.
Участниците бяха запознати с резултатите от инициативата „С предпазен колан на задната седалка“. В нея се включиха над 3000 деца от 1 до 4 клас, а учениците, които са станали „Инспектори по коланите“ в семейните автомобили, са критични дори и към своите родители, когато те забравят да поставят колан. Бяха представени и кампаниите „Шофирайте разумно! Животът е с предимство!“ и „Да пазим нашите деца“.

„Пътната безопасност на обслужваната от ОД на МВР-Шумен територия винаги е била сред основните приоритети за работа на полицейските служители. За да се намали пътнотранспортният травматизъм и да се ограничат предпоставките за тежки пътни инциденти в региона, полицията в Шумен с финансовата подкрепа на фирма „Алкомет“ АД проведе редица превантивни кампании. Бяха обхванати най-малките участници в движението, кандидат-шофьорите и водачите на моторни превозни средства“, отбеляза комисар Йордан Дундаков.
 


Прочетете също
Top