Шумен  17 °CВторник, 27- ми Окт.
USD  1.653 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Празнична програма в Шумен за Деня на независимостта

Празнична програма в Шумен за Деня на независимостта Източник: Инфо Шумен

Шумен

Община Шумен организира празнична програма за Деня на независисмостта с участието на ансамбъл „Странджа“,родолюбивите комитети „Крум Страшний“, „Кан Каран Крум Страшний“ и СНЦ „Жива история“.
На 22 септември, вторник, от 12.00 часа на открита сцена на площад „Кристал“професионалният фолклорен ансамбъл „Странджа“ с гл. художествен ръководител Марио Еговще изнесе празничен концерт.Входът за зрители е свободен.
Малко преди началото на концерта членове на родолюбивите комитети„Крум Страшний“, „Кан Каран Крум Страшний“ и СНЦ „Жива история“ ще се отправят на шествие, което ще тръгне от Военния клуб, ще премине по пешеходната зона на бул. „Слявянски“ и ще завърши на пл. „Кристал“. Там на откритата сцена ще бъде пресъздаден момента, в който в Шумен е получена телеграма, че с манифест княз Фердинанд обявява независимостта на България и текстът ще бъде прочетен.
Концертът се организира от Община Шумен с финансовата подкрепа на Карлсберг България АД.
Във връзка с отбелязването на Деня на независисмостта в централната градска част се въвеждат временни промени в организацията на движение. На 22 септември, вторник, от 8.00 до 14.00 часа се спира движението на моторни превозни средства по ул. „Климент Охридски“ в участъка от бул. „Славянски“ до кръстовището с ул. „Цар Иван Александър“. Временната промяна в организацията на движение ще бъде обозначена с необходимата вертикална сигнализация.
Инфо Шумен 
 
 


Прочетете също
Top