Шумен  4 °CВторник, 27- ми Февруари
USD  1.80228 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Поздравление от кмета на Нови пазар по случай празника на града

Поздравление от кмета на Нови пазар по случай празника на града

Област

Уважаеми съграждани,
Уважаеми жители на община Нови пазар,
Приемете сърдечните ми поздрави по случай 140-годишнината от обявяването на Нови пазар за град.
Десетилетия преди указа на княз Батенберг нашите предци са съградили килийно училище, православен храм и читалище, а часовниковата кула, дело на майстори от началото на XIX в., радва и днес с изяществото си жителите и гостите на родния ни край.
Вече 140 години Нови пазар е град, в който заедно градим мостове, приемаме предизвикателства и устояваме на трудности. Заедно сме в упоритостта и стремежа към по-добър живот и надежда, с приятелите и семействата си. За Нови пазар днешният ден е толкова значим, колкото значими са неговите хора – предприемчиви и изобретателни, мислещи модерно и действащи безкомпромисно, творци с въображение и размах.
Превратностите на историческото време не подминаха и Нови пазар. Преживял възходи и падения, икономически подем и застой, години на разруха и градеж, градът ни успя да съхрани петъчния пазар и не се страхува да експериментира в полето на зелената енергия и социалните иновации.
Днешният ден е повод за равносметка и за нови амбициозни цели. Вярвам, че добруването на гражданите на Нови пазар ще бъде във фокуса на задружните усилия на общинската администрация, бизнеса и жителите.
Нека на тази значима дата си пожелаем преди всичко мир, добруване и духовно израстване.
Нека бъдем достойни наследници на нашите предци, които съградиха и завещаха на нас и нашите наследници това райско кътче.
Горд съм, че съм роден, израснал и създал семейство точно тук, в земя на славни предци!
Нека в този тържествен ден да отправим молитва към нашата закрилница Света Петка да бди и закриля града и домовете ни!
Честит празник!

Георги Георгиев
Кмет на община Нови пазар

 
 


Прочетете също
Top