Шумен  30 °CСъбота, 20- ти Юли
USD  1.74223 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Поредно признание за спектакъла „Нирвана” от Константин Илиев на режисьора Максима Боева

Поредно признание за спектакъла „Нирвана” от Константин Илиев на режисьора Максима Боева Източник: Снимка: ДКТ "В. Друмев"

Шумен

Постановката „Нирвана” от Константин Илиев на режисьора Максима Боева е номинирана в две категории на традиционните Национални награди за сценични изкуства ИКАР 2019.
В категория ДЕБЮТ номинирани са: Максима Боева за режисурата на „Нирвана“ и актрисата Ирина Митева за ролята на Жената.
В категория СЦЕНОГРАФИЯ е номиниран Борис  Далчев, който изработи сценографията на „Нирвана“ от Константин Илиев.
Номинациите бяха обявени преди минути на пресконференция в Литературен клуб „Перото“, НДК, София.
Комисията е в състав: проф. Снежина Танковска (режисьор и педагог), проф. д.изк. Ромео Попилиев (театровед), Деница Езекиева (театровед), Недялко Делчев (режисьор и педагог), Стефания Колева (актриса), Елица Георгиева (сценограф) и Калин Николов (композитор).
Припомняме спектакълът "Нирвана" бе удостоен с две награди от фестивала Друмеви театрални празници „Нова българска драма” 2018 за цялостен спектакъл и за женска роля на Ирина Митева за ролята на Жената. Носител е и на четири награди от 29-тия Национален фестивал на малките театрални форми във Враца: за режисура на Максима Боева, за сценография на Борис Далчев, за мъжка роля на Александър Евгениев за ролята на Мъжът и за женска роля на Ирина Митева за ролята на Жената. Режисьорът Максима Боева беше отличена и с наградата от първото издание за млад театрален режисьор „Слави Шарков“ 2018 г.


Прочетете също
Top