Шумен  18 °CСъбота, 6- ти Юни
USD  1.72624 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Полицията: Въвеждаме ограничения на входно-изходните артерии

Полицията: Въвеждаме ограничения на входно-изходните артерии Източник: Снимка Инфо Шумен

Шумен

След последната заповед с ограничителни мерки на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от ОДМВР-Шумен излязоха със следното съобщение:
"Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка ОДМВР- Шумен въвежда ограничения на входно-изходните артерии на областния център за всички автомобили, превозващи пътници, които без обоснована причина искат да го посетят. Същото се отнася и за тези, които искат да го напуснат. На контролно-пропускателните пунктове полицаите ще събеседват с водачи и пътниците в автомобилите, и ако липсва неотложност за пътуването по причини, изброени в заповед РД- 01-143 от 20.03.2020 г. на министъра на здравеопазването / ако пътуване не е свързано с: полагане на труд, здравословни причини на пътуващи или негови близки, завръщане на пътуващите по постоянен или настоящ адрес , като те се удостоверяват с документ/, ще бъдат връщани.
Умоляваме за пореден път да се преустановят посещенията в паркове, градски градини, спорни и детски площадки , фитнес на открито, беседки, заслони, както и организирани пикници на открито и обществени места. При забелязване на струпване на повече от двама възрастни на едно място за продължително време полицаите от разстояние ще призовават да се прекрати събирането и хората да се разотидат. Това ще става чрез оповестителните системи, с които са оборудвани служебните автомобили.
Молим хората да не напускат домовете си без причина. Въведен е удобен час за пазаруване на възрастните хора над 60-годишна възраст , като те могат да посещават хранителните магазини и аптеките в удобно за тях време от 8:30 до 10:30 часа всеки ден.Призоваваме всички, които не попадат в тази възрастова група да се съобразят с това, тъй като нямат да бъдат допускани в обектите.
ОДМВР- Шумен апелира всички жители на областта да проявят гражданска съвест.
Безотговорните граждани, които не изпълняват предприетите мерки и предписания, натоварват с допълнителни сили и средства униформените служители. Молим за вашата отговорност и подкрепа. Ние ще се погрижим за вас!"


От снощи са изградени контролно-пропускателните пунктове, които проверяват влизащи и излизащи от Шумен. В първите часове на съботния ден проверките протичаха спокойно, хората се информират за въведените мерки. Част от проверените жители са били шуенци, които се прибират от работа. Няма напрежение.
Инфо Шумен

 
 
 


Прочетете също
Top