Шумен  13 °CПетък, 24- ти Май
USD  1.80194 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Полицаи навестиха мини село от 7 души

Полицаи навестиха мини село от 7 души Източник: Снимка: ОД на МВР-Шумен

Област

Полицаи от Шуменско продължават превантивните обиколки по населени места, преди дни те не пропуснаха да влязат и в най-малкото село в региона - Беджене, където живеят едва 7 души. Посрещнала ги Елена Картут, която от 6 години е щастлив обитател на мини селото. „Животът е спокоен и към момента няма от какво да се оплачем. Преди време имахме проблеми с жители от съседно населено място, които идваха, чупеха клони на овошки, орехи, липи. Казахме на кварталния полицай и всичко се реши. И сега, ако има нещо веднага му звъним на мобилния телефон и идва“, обяснила Елена. Невероятно, но тя е от Москва, 20 г. е живяла в Алжир, а сега обожава малко Беджене.
В село Преселка пък, което не е от най-мирните в региона, местните веднага съобщили за кражба от къща. Незнаен апаш направил отвор в стена и откраднал две одеяла и около 25 м проводник. Мястото било посетено веднага от полицейски служители и е започнала работа по установяване на извършителя. Жители се оплакаха и от затруднен достъп до рейсове.
Пътни проблеми извадил на преден план и кметът на село Мировци Валентин Кръстев. Споделил, че липсата на пътна маркировка и знаци ги тревожи. "Имаме детска градина, училище. В непосредствена близост са до главния път и се притесняваме, когато след занимания децата тръгнат към центъра. Няма обозначени места за пресичане, които да заострят вниманието на шофьорите", разказал Кръстев.

Споделил, че преди време имал сигнали от жители в селото, че опитват да ги мамят по телефона. Полицаите оставили брошури със съвети за предпазване от телефонни измами. В селата Златна нива и Върбяне се оказали без нерешени проблеми.
Мобилните групи продължават да патрулират в отдалечените и малки населени места по утвърден от директора на ОДМВР-Шумен ст.комисар Ялчън Расим график. При обходите се обръща специално внимание на самотните и възрастни хора. При разговорите с тях се акцентира да не допускат непознати, които се представят за амбулантни търговци, в имотите им. Обяснява им се и как да действат, ако ги атакуват телефонни измамници.
 
 


Прочетете също
Област 17.05.2024 г. 17:19:26 ч.
Top