Шумен  4 °CВторник, 28- ми Януари
USD  1.774 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Похвално! "Шуменско плато" дарява компютър на децата от кв."Кирково"

Похвално! "Шуменско плато" дарява компютър на децата от кв."Кирково" Източник: Снимка: Фейсбук

Област

Дирекцията на Природен парк "Шуменско плато" ще предостави безвъзмездно компютър на децата от НЧ "Самообразование" във великопреславския квартал "Кирково". Той ще бъде връчен на 2 април. Както Инфо Шумен писа, там малките ученолюбци имат само една умна машина, а интересът е огромен и затова медията отправи призив за помощ компютрите да станат поне два.
Информацията, че децата се нуждаят от подкрепа стигнала до директора на природния парк Васил Василев. "Оказа се, че имаме работещ компютър, който вече не е нужен на служителите. Директорът веднага пожела да го предоставим на децата", разказа пиарът Ирина Павлова, която била инициатор за жеста.
На компютъра ще бъдат качени образователни филми за децата с еконасоченост. Освен че ще получат компютър, децата от кв."Кирково" ще имат и интересен урок от горски педагози. Ще им гостуват специалисти от Парка и от Североизточното държавно предприятие, който ще им разкажат интересни факти за гората и нейните обитатели.
Дните от 1 до 9 април са Седмица на гората и в Шуменско тя ще бъде пълна с интересни инициативи по залесяване, игри и детски изложби.
На 3 април в Административния информационен център "Кьошкове" на ПП "Шуменско плато" ще бъдат обявени режимите за достъп до пещера "Бисерна", както и резултатите от обследването на пещерата от специалисти от БАН.
 


Прочетете също
Шумен 26.01.2020 г. 14:00:43 ч.
Фото 25.01.2020 г. 12:46:50 ч.
Шумен 26.01.2020 г. 14:00:43 ч.
Смърт след купон
Top