Шумен  5 °CПетък, 4- ти Декември
USD  1.6096 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Почина Красимир Косев

Почина Красимир Косев Източник: Инфо Шумен

Шумен

Днес почина Красимир Косев - главен специалист “Превенции и дейности по защита” в Община Шумен. По този повод кметът Любомир Христов и цялата общинска администрация изказаха дълбоки съболезнования по повод кончината на своя колега и приятел. 
”Той ще остане в паметта на всички като човек, който беше изцяло отдаден на работата си в служба на града и хората, с готовността си да  помогне в най-трудните моменти при бедствия, пожари, наводнения, катастрофи. 
Красимир Косев е дългогодишен служител в Община Шумен, където работи като главен специалист „Превенция и дейности по защита на населението“. Ръководи общинското доброволно формирование, което е сред първите, регистрирани в страната. Шуменските доброволци са и сред първите, които се включиха във възстановяването на Хитрино след влаковата катастрофа преди четири години. Като основател и ръководител на формированието той получи Почетения знак на Националната асоциация на доброволците в Република България и заслужи обществено признание за всеотдайността, с която работеше, за своята гражданска и професионална самоотверженост“ се казва в изявлението на кмета Любомир Христов. 
Красимир Косев е роден през 1952 година. Работил е в ЗИЕНО и Висшето военно училище “Георги Димитров” в Шумен. Голяма част от животът и дейността му са свързани със системата за защита на населението – работи в Гражданска отбрана и Гражданска защита, а после в Община Шумен. 
Поклон пред светлата му памет!
Инфо Шумен 
 
 


Прочетете също
Top