Шумен  22 °CНеделя, 25- ти Окт.
USD  1.64965 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Писателката Бойка Асиова разговаря с шуменци

Писателката Бойка Асиова разговаря с шуменци Източник: Снимка: Инфо Шумен

Култура

Писателката Бойка Асиова се срещна с шуменци в Регионалната библиотека. За най-новата й книга - „Роден на Великден”, говори историкът доц. Стефан Минков, който отбеляза, че романът е мащабно описание на духа на епохата и личността на героите. Книгата е амалгама от действителни личности и художествени образи. „Роден на Великден” е насочен към читатели с интерес към историята, към събитията от началото на миналия век. Освен художествено четиво, те ще намерят и галерия от документални снимки на участници в романа.

Проф. Ивайло Петров говори и за други произведения на авторката. Беше отделено сериозно внимание и на романа „Яловата вдовица”, намерил добър прием и в чужбина.
Бойка Асиова отбеляза, че би искала всеки читател, открил нейна книга, да я последва в друга. Тя отбеляза, че не пише на архаичен език, а се бори за всяка хубава дума. Защото езикът е основната идентичност на човека.

Авторката получи отзиви от почитатели на нейните книги, които за първи път я срещат на живо. На финала Бойка Асиова раздаде автографи.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Област 23.10.2020 г. 15:49:09 ч.
Шумен 22.10.2020 г. 16:29:16 ч.
Top