Шумен  7 °CСъбота, 6- ти Март
USD  1.63832 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Петър Петров от "Има такъв народ": Искаме смяна на системата

Петър Петров от "Има такъв народ": Искаме смяна на системата Източник: Инфо Шумен

Политика

Петър Петров е на 34 г., семеен с 2 деца. Завършва средното си образование в гр. Шумен с икономическа насоченост, след което заминава за щата Флорида, САЩ , за да продължи следването си в Университета на Централна Флорида в Орландо. Там придобива бакалаварска степен по маркетинг. Магистратурата си завършва в Маями във Флоридския Интернационален Университет, Института за бизнес специализация Чапмън, където се дипломира като Магистър по Бизнес Администрация. В САЩ живее и работи, близо 10 години, в сферата на туризма и маркетинга. Заедно със съпругата си имат фирма, която се занимава с мендиджмънта на социални медии и онлайн репутация на хотели в САЩ, като клиенти са им едни от най-големите хотели на Маями Бийч, категоризирани с 4 диаманта.

Г-н Петров, какво провокира включването Ви в партията на Слави Трифонов?

Когато се върнах от САЩ, бях много мотивиран да имплементирам знанията и опита, които бях натрупал. Опитах се да направя радикални промени в семейния ни бизнес, който беше в областта на горското стопанство и пътното поддържане, но за съжаление всичко, което правех базирано на икономически теории и принципи, които бях усвоил в САЩ, срещаше отпора на системата. Тогава разбрах, че в България принципите на пазарна икономика не важат. Тук пазарът не е свободен,  а се контролира от невидимата ръка на група от хора, и това е така, защото системата го позволява. Точно това казваше и г-н Трифонов от телевизионния екран, че за да се променят нещата е необходима смяна на системата и затова  ще организира референдум, с който ще  бъде постигната тази цел. Бях много мотивиран и агитирах всичките си роднини и приятели да излязат и подкрепят референдума, и те го направиха, но волята на близо 2,5 милиона български граждани беше потъпкана чрез манипулации и фалщификации . Тогава разбрах, че като граждани, гласът ни и мението ни не се зачитат от сегашните политици и за да променя нещо е необходимо аз да стана политик, колкото и да не ми се иска. Г-н Трифонов обяви, че търси мотивирани хора, които искат и могат да променят системата, и така за мен започна всичко.

На какво организационно ниво се намира местната структура на ПП „Има такъв народ”?

Въпреки , че партията ни юридически е факт само от около 6-7 месеца, местната структура може да се похвали със стабилна членска маса. Имаме структури в почти всички общини на областта, където ежедневно се свързват с нас млади и ентусиазирани хора, желаещи да се включат и донесат промяната. Ние не разчитаме само на членовете ни да гласуват за нас, както други партии, притежаващи повече членове от колкото гласове. Ние разчитаме на това хората да излязат да гласуват за нас, защото ние сме единствената алтернатива на статуквото и имаме експертния капацитет и волята да постигнем промяната.

Какво очаквате от предстоящите избори?

Ясно е, че ще има опит за манипулация на вота! Ясно е, че трябва да играем по правилата на сегашните управляващи. А това е еквивалентно на футбулен мач, в който по средата на полувремето головете във вратата на противника да се зачетат за техни голове. Това, което ние можем и имаме право да направим, за да ограничим евентуални манипулации, е да създадем мрежа от застъпници и доброволци, които да следят и изобличат евентуални електорални измами и схеми, като същевременно спомогнат за паралелно преброяване на това на ЦИК.
Инфо Шумен 
 
 


Прочетете също
Top