Шумен  -2 °CНеделя, 10- ти Декември
USD  1.81482 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Отзовават съветник от ДПС

Отзовават съветник от ДПС Източник: Снимка: infoshumen.info

Политика

Общинският съветник от ДПС Асен Асенов предпочете да живее и работи със семейството си в чужбина, отколкото да работи за избирателите си в Шумен. Той е натрупал повече от 3 отсъствия от сесии на Общинския съвет, които се провеждат всеки месец и вече е задействана процедура по прекратяване на правомощията му. Общинската избирателна комисия трябва да излезе с решение до дни, а още на сесията този четвъртък се очаква клетва да положи следващия в листата - бизнесменът Нурхан Азизов.
"Уведомявали сме Асенов за всяко заседание. Той обещаваше, че ще намира начин да присъства, въпреки че е в чужбина", каза съветникът Метин Джамбазов, който оглавява групата на ДПС в шуменския местен парламент.
Асенов е известен с работата си с ромската общност. Преди няколко години той сезира Комисията за защита от дискриминация за изказване на лидера на НФСБ Валери Симеонов от парламентарната трибуна. Репликите на Симеонов дойдоха след нападения на медици в страната. Комисията счете, че с изреченото е осъществена дискриминация и наложи 1000 лв. глоба на Симеонов. След обжалвания санкцията беше окончателно отменена през януари т.г. от Върховен административен съд, който постанови, че не е на лице дискриминация.
 
 


Прочетете също
Top