Шумен  14 °CВторник, 27- ми Окт.
USD  1.653 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Открит урок по пътна безопасност в детска градина „Китка“ в Нови пазар

Открит урок по пътна безопасност в детска градина „Китка“ в Нови пазар   Източник: ОД на МВР Шумен

Област

Деца от подготвителната трета група разиграха различни ситуации по безопасно пресичане и придвижване. Практическото занятие беше проведено от пътни полицаи от РУ- Нови пазар. Целта беше да се затвърдят знанията на подрастващите за безопасно поведение на пътя.  На площадка с маркировка, пътни знаци и светофарна уредба в почти реална ситуация децата трябваше да справят с регулиране на пътното движение сами. Сложната ситуация да стигнат до различни точки „ из града“, като преминават през кръстовища с различни знаци също  не ги затрудни. Малки пътни полицаи установиха нарушител, който отне предимство на пешеходец. С полицейски автомобил на сирени отидоха при нарушителя и  и му „съставиха акт“. Посъветваха го да не нарушава закона и да пази децата на пътя.

Пътният полицай Тихомир Миленов припомни на възпитаниците на детската градина защо трябва да ползват обезопасителни колани и да се возят в автомобилите задължително на детски столчета. С нагледен пример той им обясни какво може да се случи на едно дете, ако не ползва обезопасителен колан и какви могат да бъдат последствията при инцидент на пътя.

Началникът на РУ- Нови пазар гл. инсп. Веселин Райнов връчи на група „Пчелица“ грамота за отлично представяне в ситуация по безопасност на движението и светлоотразителни висулки на всяко от децата.  Гости на практическото занимание бяха  кметът на община Нови пазар и началникът на отдел „Охранителна полиция“ към областната дирекция  комисар Йордан Дундаков 
Инфо Шумен 
 
 


Прочетете също
Top