Шумен  1 °CСряда, 1- ви Април
USD  1.78517 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Още забрани, ще има и санкции за нарушителите

Още забрани, ще има и санкции за нарушителите Източник: Снимка Инфо Шумен

Шумен

Със заповед на кмета на Шумен Любомир Христов се забранява консумация на място в обектите за бързо хранене и в хранителните магазини на територията на бензиностанциите в общината.
Както Инфо Шумен писа, забранява се работата на кафе машините на открито и на вендинг автоматите за напитки, пакетирани храни и други стоки, които също са поставени на открито.
От общинската администрация напомнят, че са забранени и посещенията на паркове, градини, детски и спортни площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. 
Спира се движението по следните пътни участъци: от Комплекс „Шуменско плато“ (Стъклото) до село Новосел; от ул. „Фридрих Енгелс“ в кв. „Дивдядово“ до ЖП-спирка „Дивдядово“, като обходните маршрути са през обособените КПП за съответните населени места. Забраната важи до отмяна на извънредното положение.
По нареждане на кмета на Шумен инспектори от общината извършват проверки, съблюдават за изпълнението на заповедта и предупреждават гражданите да спазват забраните.  
При неизпълнение на разпоредените противоепидемични мерки, съгласно Заповед РД-01-143 от 20.03. 2020 г. и допълнението към нея РД-01-144 от 22.03.2020 г. на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, общинските служители ще съставят актове за установяване на административно нарушение по Закона за административните нарушения и наказания.
Припомняме, че всички заповеди и актуални мерки срещу разпространението на заразата с COVID-19, гражданите могат да прочетат на сайта на общината в специалната секция „Извънредно положение - COVID-19“ в челото на страницата. 
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top