Шумен  6 °CПетък, 28- ми Февруари
USD  1.78175 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Определиха ОИК-Шумен без спорове

Определиха ОИК-Шумен без спорове Източник: infoshumen.info

Шумен

Консултациите за състав на Общинска избирателна комисия (ОИК) - Шумен, водени от кмета Любомир Христов, завършиха за по-малко от 10 минути. Съгласно решение на Централната избирателна комисия, ОИК-Шумен се състои от 13 души - по четирима от ПП „ГЕРБ“ и Коалиция „БСП за България“, двама от Коалиция „Обединени патриоти“, и по един от ПП „Движение за права и свободи“, ПП „Воля“ и Коалиция „Демократична България - Обединение“. Партиите нямаха спорове относно разпределението на ръководните постове в избирателната комисия. Така ГЕРБ получи председателското място, БСП и „Обединени патриоти - по един зам.-председател, а ДПС - секретарското място.
Председател на ОИК-Шумен за местните избори през октомври ще бъде Василина Кънчева (ГЕРБ), зам.-председатели - Валентина Йорданова (БСП) и Севдалина Герджикова („Обединени патриоти“), секретар Дениз Джелял и членове: Виолета Вълчева, Иван Найденов и Тодор Тодоров (ГЕРБ), Марин Зяпков, Стойко Георгиев и Десислава Капитанова (БСП), Дилян Нанев („Обединени патриоти“), Илиян Недев („Воля“) и Мария Василева (Коалиция „Демократична България - Обединение“).
На консултациите не присъстваха представители на ПП „Движение България на гражданите“ и ПП АБВ, които имат представителство в Общинския съвет, и на ПП „Атака“, имаща и депутати в Народното събрание.
Кметът Любомир Христов предложи на партиите отново предварително да се определят места за поставяне на агитационни материали, които политическите сили да разпределят чрез жребий. Така ще се избегне безразборното лепене на плакати, които замърсяват Шумен както по време на предизборната кампания, така и дълго след това.
 


Прочетете също
Top