Шумен  1 °CСряда, 1- ви Април
USD  1.78517 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Окончателно: Няма да скачат картите за паркиране

Окончателно: Няма да скачат картите за паркиране Източник: Снимка Инфо Шумен

Шумен

Няма да се повишават цените на картите за спиране на автомобили по общинските паркинги. Това решиха на сесията днес общинските съветници след поредно обсъждане на темата. Сесията отхвърли предложението на предприятието "Общински жилища и имоти" за завишение от 50 лева. Така картите остават 300 лв. годишно за един определен паркинг и 400 лв. за всички паркинги в града.
От 38 гласували - 17 бяха "за", 9 "против", а 12 гласуваха "въздържал се". Не участва в гласуването общинската съветничка Бисерка Йовчева, която обясни, че като почетен гражданин на Шумен, има право да паркира безплатно.

Отхвърлено беше и предложението на общинския съветник Добромир Драев цените на годишните карти да са намалят с 50%, защото липсвала икономическа обосновка за цената им. Той подчерта, че сега зоната за платено паркиране е празна, а шофьорите се тъпчат по страничните улички.

По време на дискусията бившият шеф на общинското предприятие Юлиян Тодоров съобщи, че от шуменци вече са закупени 200 карти по старите цени от началото на годината.
В залата стана ясно и че автопаркът в Шумен непрекъснато се увеличава и разширяването на синята зона е необходимост. 5 100 са новорегистрираните коли през м.г., оповести кметът Любомир Христов. От тях само 200 возила са чисто нови, другите са внос втора ръка.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top