Шумен  18 °CСъбота, 6- ти Юни
USD  1.72624 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Огнеборци спасиха 80 кошера и 1000 дка гора

Огнеборци спасиха 80 кошера и 1000 дка гора Източник: Снимка: infoshumen.info

Област

Пожарникари от Шуменско успяха да овладеят два големи пожара в безотговорно запалени сухи треви и предотвратиха опожаряване на пчелин и 1000 дка широколистна гора. В първия случай в четвъртък към 13 часа лумнала трева край село Избул и по сигнал да спасяват положението били пратени огнеборци от службата в Нови пазар. 7 тона вода хвърлил екипа, помогнали му и колеги от Шумен. Спасени от опожаряване са 80 пчелни кошера и две сгради.
След 15 часа вчера е получен сигнал и за пожар в сухи треви в землището на село Кълново. Два противопожарни екипа от Шумен и един от Смядово пристигнали на място. Помощ в гасенето оказали и 9 души от Доброволното формирование в Смядово. Благодарение на бързите действия на огнеборци и помагачи от опожаряване е спасена 1000 декара широколистна гора. Пожарогасенето е било на площ от 200 000 кв.м., уточняват от ОДМВР-Шумен.
Огнеборците от региона са се отзовали вчера и на сигнали за пожар в сухи треви на ул.“Северна“ в Шумен, в землищата на селата Правенци, Златна нива и Средня. Екип от Шумен е оказал съдействие и за отключване на входна врата на стая в Дибич, съдействал и за пренасяне на болен мъж от дома му до линейка.
 
 


Прочетете също
Top