Шумен  11 °CНеделя, 24- ти Окт.
USD  1.68171 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

ОДМВР- Шумен с инициатива за пътна безопасност

ОДМВР- Шумен с инициатива за пътна безопасност Източник: МВР

Област

Мотото на кампанията е „Спри огледай се и премини, безопасно до училище и до дома стигни“
За пореден път  шуменската полиция стартира инициатива, свързани с безопасността на движението в областта. С началото на учебната година се дава старт  на кампанията „Спри огледай се и премини, безопасно до училище и до дома стигни“. За разлика от други години, когато насоките са били към водачите, тази година е насочена изцяло към децата. Идеята е да изучват правилата сами и с подкрепата на своите родители да ги прилагат до училище и вкъщи. Работата с деца от предходни инициативи показва, че след активна дейности с тях правилата се запомнят и се спазват. При най-малките участници в пътното движение трябва да се формират знанията, че правилата са полезни и  като ги прилагат стават отговорни на пътя.
Всички първокласници в областта ще получат занимателни въртящи „спинъри“. Те са отпечатани с любезното съдействие на фирма от Шумен. Съдържат познати от уроците по безопасност на движението в детската градина стихчета. Подредени са по цвят и при правилно подреждане могат да бъдат прочетени кратки правила за правилно придвижване до и от училище.
Спазваме традицията и продължаваме да работим по подобряване на безопасността по пътищата, опазване на живота и здравето на жителите на областта. Бих искал да пожелая от мое име и от името на ръководството на областната дирекция на всички първокласници да бъдат здрави. Да  бъде успешна учебната година  за всички ученици, и  заедно да споделим отговорността за тяхната безопасност, пожела директорът на ОДМВР- Шумен ст. комисар Георги Гендов
Вярвам, че когато приключи учебната година първокласниците освен, че ще могат да четат сами правилата ще са ги научили добре. Сигурни сме, че осъществяват контрол и над родителите си по време на движение. Няма родител, който да не чуе посланията от детето си. Затова вярваме, че именно децата ще бъдат коректив за поведението на пътя на своите родители- за внимателно шофиране, за поставяне на колан, за превозване на децата в обезопасителни системи, обобщи комисар Йордан Дундаков от ОДМВР- Шумен.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Шумен 21.10.2021 г. 10:22:46 ч.
Шумен 21.10.2021 г. 10:22:46 ч.
Урок за прилепите
Top