Шумен  3 °CСъбота, 17- ти Април
USD  1.63176 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Общински съвет-Шумен засега ще заседава присъствено

Общински съвет-Шумен засега ще заседава присъствено Източник: Снимка: Инфо Шумен

Шумен

Общинският съвет в Шумен и неговите комисии ще заседават присъствено до края на ноември. Това стана ясно на днешното извънредно присъствено заседание на Консултативния съвет. Председателят на Съвета Красимир Минчев, който инициира дистанционната му работа, обясни, че вчера е бил информиран от юристи на Националното сдружение на общините в Република България, че ако се работи дистанционно без това да бъде отразено в Правилника на Общинския съвет, решенията му могат да бъдат атакувани пред административния съд. Промените в Правилника, регламентиращи онлайн заседанията, предложени от Красимир Минчев, ще бъдат обсъдени в началото на ноемврийското заседание. Съветникът Красимир Костов отбеляза, че трябва да се разработи специална глава, която да описва как ще функционира Общинския съвет при различни ситуации - карантина, извънредно положение, бедствие, война. Неприсъствени заседания, според Костов, трябва да се провеждат само при крайна нужда, каквато в момента няма. За целта трябва да се осигурят лаптопи, които да бъдат раздавани на общинските съветници при извънредна ситуация.
25 докладни записки съдържа предварителният дневен ред на ноемврийското заседание на Общински съвет-Шумен, който бе утвърден днес от Консултативния съвет. Сред тях са проект на нов Правилник за организацията и дейността на обществения посредник на територията на Община Шумен, текущи промени в общинския бюджет, увеличение на заплатите на кметовете в община Шумен, Годишна програма за развитие на туризма, утвърждаване на състава на Управителния съвет на Общински фонд „Култура”.
Редовното месечно заседание на Общински съвет-Шумен ще се проведе присъствено на 30 ноември от 9.00 ч. в Зала „Проф. Венета Вичева”.
Красимир Минчев изрази надежда, че декемврийското заседание на Общинския съвет ще се проведе дистанционно.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top