Шумен  15 °CПон, 27- ми Май
USD  1.80377 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Общината: За 600 лв. са щетите по потрошената снощи детска площадка

Общината: За 600 лв. са щетите по потрошената снощи детска площадка Източник: Снимка Община Шумен

Шумен

При проверка рано тази сутрин общинските инспектори по Наредба 1 са установили, че са потрошени част от съоръженията на детската площадка, която се намира между блоковете на ул. „Добруджа“ №21 и ул. „Съединение“ №16. Предполага се, че посегателството е станало късно снощи. Както Инфо Шумен писа, сигнал за нея в социалните мрежи подаде Елисавета Александрова.

На място е установено, че изцяло е унищожен пясъчникът за игра на най-малките. Повредени са и двете пързалки за децата. Деформирани и кошчетата. Посегнато е и на информационната табела на площадката. Тя е отчупена, а на металната стойка е останала само част от нея.
Детската площадка е една от най-новите, които общината направи през миналата година. Възстановяването на съоръженията ще струва на администрацията около 600 лв.

Припомняме, че Шумен заделя в бюджета си всяка година по 200 000 лв. за изграждане на нови детски площадки. Граждани и общински служители изразяват огромното си огорчение, че дори във време на изпитание вандалските прояви не спират.
Още днес строителят е уведомен. Той ще отстрани повредените съоръжения и ще постави нови. "Не е ли редно обаче всички ние и като родители, и като общество да сме по-чувствителни и да провокираме нетърпимост към подобни действия?", питат от кметството.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Шумен 24.05.2024 г. 14:15:58 ч.
Top