Шумен  32 °CЧетв, 28- ми Септ.
USD  1.80961 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Общината реализира улични ремонти за над 4 млн.лв.

Общината реализира улични ремонти за над 4 млн.лв. Източник: Снимки: infoshumen.info

Шумен

Община Шумен ще преасфалтира улици и общински път за над 4 млн.лв. Обявени са били пет обществени поръчки, по част изпълнителите са избрани и дейностите стартираха, по други предстои подписване на договори. Ето на какви подобрения могат да разчитат шуменци това лято:
По първата поръчка за 209 000 лв. вече е факт преасфалтирането на ул.„Цар Освободител“. Пътните строители стигнаха до бул."Ришки проход", но там още при навлизане на фрезоващите машини станали три аварии. Трябва да се подменят два водопровода всеки по 250 м., поясни днес на брифинг пред журналисти инж.Дарина Мартева от ВиК-Шумен. От дружеството са решили да го направят по безизкопна технология за няколко дни, съобразявайки се, че в района има 4 големи жилищни блока. Мартева каза, че е възможно да се направи дори временно водоподаване, за да няма неудобство за абонатите, но най-вероятно то ще е с ниско налягане.
Ремонтите ще продължат по ул.„Пролетарска“ и по ул."Съединение" между „Герила“ и „Мизия“.
Втората обществена поръчка е за 837 000 лв. и по нея предстои избор на изпълнител, обясниха Валентина Йорданова, директор на "Устройство на територията" и инж.Анатоли Николов от общината. Поръчката обхваща ул."Владайско въстание“ от „Ивайло“ до ул.„В.Петлешков“, втора е ул."Университетска" от Асфалтова база до кръговото за главен път I-II. Ще се рeмонтира и ул."Строител", както и ул.„Индустриална“ от Лавена до обходен път I-7.

Трета обществена поръчка е за 355 833 лв. и идната седмица ще бъде подписан договор с изпълнителя. Тя е за тоталното преобразяване на ул."Петър Парчевич“ в отсечката от "Св.Св.Кирил и Методий" до "В. Априлов".
Четвъртата обществена поръчка за над 2,558 млн. лв. касае ремонт на общинско трасе от главния път за Бургас до с. Васил Друмев. Предвиден е и текущ ремонт на улици за 2,1 млн.лв., чийто списък е пред одобрение и най-вероятно ще заинтригува най-много шуменци.
Петата обществена поръчка касае разширяването на Синята зона с платено паркиране. За 141 000 лв. в първа подзона ще бъдат преасфалтирани улиците „Хр. Смирненски“, „Хан Крум“, „Хан Омуртаг“, "Рафаил Попов" „Княз Борис I“. Във втора подзона за 154 000 лв. ще се обновят пл.„Ал. Стамболийски“, улиците „Герила", "Братя Стоянови", „Мизия“, „Владимир Вичев“ и „Ил. Блъсков“. Предвижда се подмяна на асфалт, бордюри и тротоари.
 
 


Прочетете също
Top