Шумен  16 °CПон, 27- ми Юни
USD  1.85845 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Общината дава работа на още 16 души с увреждания

Общината дава работа на още 16 души с увреждания Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

Община Шумен приема на работа 16 души с увреждания, които дълго време са очаквали да бъдат наети от работодатели и са били регистрирани в Бюрото по труда. Седем от щастливците вече са назначени в кметствата по селата на община Шумен. До края на април ще приемем още 9 души на работа, съобщават от общината. 
Осигуряването на заетост за хора с трайни увреждания се реализира по проекта "Обучения и заетост", финансира се с евросредства. Наетите ще имат работа през следващите 2 години и ще получават минималната работна заплата веки месец.
В края на миналата година други 25 жени и мъже с различни увреждания, но дееспособни и с желание да работят, намериха реализация. Сред тях има и висшисти като агрономът Васил Георгиев, който е зъвършил Шуменския университет. За 5 години опити да намери работа е изброил точно 20 отказа от работодатели. Общината го е наела преди време в IT-отдела си, сега пък го е назначила като унищожител на документи, работи и на копирната машина. Фатме Азиз от няколко месеца е сътрудник на инспекторите, които работят по спазване на общинската Наредба 1 и се справят много добре. Завършила е инженерна логистка и с тази специалност би трябвало да взема двойно по-висока заплата, но е доволна. На работа е, полезна е и трупа опит.
 
 


Прочетете също
Top