Шумен  14 °CСъбота, 6- ти Юни
USD  1.72624 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Община Шумен: Открити са телефони за въпроси, "синята зона" с SMS

Община Шумен: Открити са телефони за въпроси, "синята зона" с SMS Източник: Снимка Община Шумен

Шумен

На работно заседание на Общинския кризисен щаб днес, свикано от кмета на Шумен Любомир Христов, бяха взети нови противоепидемични мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19.
С решение на щаба и по предложение на кмета Любомир Христов и директора на Районната здравна инспекция – Шумен д-р Пепа Калоянова бяха открити телефони за консултации и отговори на въпроси на граждани, включително и по здравни проблеми, жалби и оплаквания, административни процедури и други. Гражданите могат да звънят на следните номера:
в РЗИ – Шумен – 054/800 719, 054/800 722 и мобилен 0895 721 057 в работните дни от седмицата от 8.30 до 17.00 часа;
в РЗОК – Шумен – 054/ 850 085, 054/850 070 и мобилен 0885 695 322.

На срещата стана ясно, че здравните медиатори вече са инструктирани и оказват съдействие, както на общината, така и на здравните власти и на МВР при упражняването на контрола по спазването на карантинния срок за завърналите се от чужбина шуменски граждани, информира зам.-кметът по здравеопазване д-р Светлана Маркова. Заедно с това те извършват превантивна дейност и разясняват  задължителните предпазни мерки и необходимата хигиена сред малцинствените групи в шуменските квартали.
Общинският кризисен щаб одобри закупуването на консумативи и апаратура за МБАЛ – Шумен и на лични предпазни средства и дезинфектанти за работещи в общински и социални заведения с рискови контакти.
По време на работното съвещание кметът Любомир Христов припомни, че кметовете на населените места са получили заповед и вече събират информация за пристигнали български граждани от страни с потенциален риск, която подават в РЗИ и ОД на МВР-Шумен за поставяне под карантина.
Той припомни още, че Община Шумен съвместно с Областния съвет на БЧК в Шумен организира доставка на храни и лекарства за самотно живеещи възрастни хора на телефон 0889 42 55 55.

С решение на Общинския кризисен щаб от понеделник, 23 март, паркирането в „синята зона“ на Шумен ще става само чрез SMS-таксуване на номер 13 54.
Останалите паркинги – до Старата поликлиника, до бившия ресторант „Днепър“, Градската градина и денонощните ще се обслужват, както и досега, от съответните служители, съобщават от общинския пресцентър.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top