Шумен  -2 °CНеделя, 10- ти Декември
USD  1.81482 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Община Шумен не е била финансово нестабилна към края на моето управление

Община Шумен не е била финансово нестабилна към края на моето управление Източник: Снимка: infoshumen.info

Избори

Твърдението, че община Шумен към края на 2015 г. е в нестабилно финансово състояние и дори е фалирала не е истина – това каза кандидатът за кмет Красимир Костов Костов в отговор на въпрос, зададен при среща с граждани тази седмица. През целия 8-годишен период на моето управление /2007-2015 г./ общината е финансирала 80% от общия обем на разходи със собствени приходи, като е увеличила размерът им с 6 000 000 лв. Бюджетното салдо е било положително през целия период; няма просрочени задължения в края на втория мандат; размерът на дълга и погашенията са съобразени с равнището на приходите и разходите по бюджета.
По време на управлението си като кмет на община Шумен съм бил отличаван 2 пъти за кмет на годината, от МРРБ, за най – добре работеща община в България с европейски проекти. Реализирани са проекти на стойност 240 000 000 лв.
Бяха асфалтирани основните транспортни улици на Шумен с облигационен заем и ще го направя отново, като този път ще преасфалтираме улиците в кварталите и основните улици в селата. Необходим е финансов ресурс от 15 000 000 лв.

Пресцентър на ПП "Български социалдемократи"
 
 


Прочетете също
Top