Шумен  16 °CПетък, 5- ти Юни
USD  1.73852 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Община Нови пазар закупи и пръскачки за дезинфекция

Община Нови пазар закупи и пръскачки за дезинфекция Източник: Снимка Община Нови пазар

Област

Община Нови пазар закупи 5 нови моторни пръскачки за дезинфекция на уличната мрежа, против разпространението на COVID-19. Както Инфо Шумен писа, обработката се извършва от 17 март без нито един пропуснат ден, включително и в събота, и неделя.
С новите пръскачки общината разширява и ускорява обработването на повече и по-големи площи с дезинфектант.
Дезинфекцията се осъществява от служители на местна дейност "Чистота" към община Нови пазар, подпомагани от екип на Районната противопожарна служба в града. На огнеборците е поверен районът на улиците "Цар Петър" и "Цар Освободител".

Обработва се уличната мрежа, градските паркове и детските площадки. Приоритетно се дезинфекцират районите, в които се намират хранителни магазини, аптеки, банкови клонове, както и района на поликлиниката, спешният медицински център, болницата, полицията и пожарната. Обработват се и населените места в общината. Гарантираме, че няма пропуснато място, което е посещавано от гражданите, каза Даниел Ризов, организатор дейност "Чистота". Освен пръскачките, се ползва камион с вместимост 2 тона разтвор.
Мярката е част от превантивния пакет, който е въведен със Заповед № 315 от 16 март 2020 г. на кмета на Община Нови пазар Георги Георгиев, след взето решение на Общинския щаба за борба с разпространението на COVID-19.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Шумен 02.06.2020 г. 15:46:16 ч.
Top