Шумен  32 °CЧетв, 21- ви Септ.
USD  1.80961 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Община Нови пазар подаде проектни предложения за саниране на 12 многофамилни сгради за близо 17 милиона лева

Община Нови пазар подаде проектни предложения за саниране на 12 многофамилни сгради за близо 17 милиона лева Източник: Община Нови пазар

Област

Община Нови пазар подаде проектни предложения към Министерството на регионалното развитие и благоустройство за саниране на многофамилни жилищни сгради по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - Етап I“ по Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България. По процедурата за саниране бяха изготвени проектни предложения за 12 жилищни сгради в града, като най-голямата е с 96 апартамента и разгърната застроена площ от 6708 кв. м., а най-малката – с 6 апартамента и разгърната застроена площ 1277 кв. м. Общата стойност на подадените проектни предложения е 16 998 120 лв.
Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще назначи комисия, която в срок от три месеца ще извърши оценяване на предложенията, постъпили от цялата страна. Оценяването на проектите ще се осъществи по предварително зададени критерии, сред които – разгърната застроена площ, брой на апартаменти в жилищната сграда, наличие на сертификат за енергиен клас „А“, участие на живущите в етажната собственост и др. Максималният брой точки, който може да събере едно проектно предложение е 140, а минималният праг за допустимост в класирането – 72 точки. Класираните проекти, събрали най-висок брой точки, ще бъдат обявени в списък от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Одобрените жилищни сгради ще получат до 100% безвъзмездна финансова помощ по Механизма за възстановяване и устойчивост на Европейския съюз.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top