Шумен  4 °CВторник, 27- ми Февруари
USD  1.80228 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Община Нови пазар плаща за кола, потрошена от дърво

Община Нови пазар плаща за кола, потрошена от дърво Източник: Снимка: infoshumen.info

Област

Община Нови пазар е осъдена да заплати близо 1200 лв. заради потрошен паркиран автомобил, върху който рухнало дърво през пролетта на тази година. В сумата влизат и деловодните разноски по спечеленото дело от Х.Ю. Решението е на Районния съд в Нови пазар и може да бъде обжалвано. 
Инцидентът станал на 20 юни в района на завод "Китка", където собственикът на потрошения "Фолксваген Голф" работел. Той бил втора смяна и към 20 часа колеги му казали, че паркираната му отвън кола е пострадала. Заварил пожарникари да се борят с изсъхнало дърво с изгнили корени, което било смачкало купето на колата, потрошило стъкла и нанесло щети по вратите. Ремонтът излязъл над 600 лв., а пресметнато с лихвите - 831 лв.
Искът на шофьора за причинени материални щети към общината бил за 1500 лв., но магистрати признали само точния разход с лихвите.
От кметството пробвали да се оправдаят, че причината за рухване на дървото е силен вятър и дъжд в същия ден.
Съдът отчита, че на 20 юни е имало валеж и вятър, "но не с такъв интензитет, че да се приеме непреодолима сила". "В случая именно общината, чрез съответните си служби е задължена да се грижи и поддържа крайпътното озеленяване на територията на града", се кава в съдебното решение.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top