Шумен   °CСряда, 24- ти Април
USD  1.83233 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Обраха обменно бюро в Шумен

Обраха обменно бюро в Шумен Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

Чейндж бюро е било обрано в Шумен. То е в района на бившата Военна болница и в момента криминалисти извършват оглед на място.
По данни на Инфо Шумен обменното бюро е собственост на Орлин Чакъров, бивш съветник от БСП. 
Сигнал до полицията е бил подаден минути преди 9 часа тази сутрин. По това време служителката в обменното бюро отишла на работа и вътре нахлули две маскирани лица. Те не са били въоръжени. Креснали "Къде са парите?" Съборили жената на земята и вързали ръцете й със "свинска опашка". Отмъкнали са левове и валута на обща стойност 10 000 лв., разказа собственикът пред Инфо Шумен.

По негови данни, маскираните са взели ключовете и са заключили отвътре, за да действат спокойно при обира на парите. После са изчезнали.
Служителката му успяла да натисне паник бутон към охранителна фирма, след като нападателите си тръгнали. За щастие жената не е пострадала, само е силно уплашена, коментира собственикът. По негови данни обектът е от 2011 г. и до момента не е бил нападан.
Районната прокуратура в Шумен ръководи досъдебно производство за грабежа на обменно бюро, оповестиха по-късно от Апелативна прокуратура-Варна. Точната липсваща сума е 5000 лева, 1000 турски лири и малко евро.  Действията по установяването и задържането на двамата нападатели продължават.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Област 18.04.2024 г. 18:31:36 ч.
Top