Шумен  4 °CВторник, 27- ми Февруари
USD  1.80228 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Областният управител на Шумен се срещна с председателя на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси"

Областният управител на Шумен се срещна с председателя на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" Източник: Областна администрация Шумен

Област

Вр.и.д. председателят на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" Асен Асенов проведе работна среща с областния управител на Шумен проф. Добромир Добрев. На срещата бяха обсъдени възможностите за съвместно сътрудничество при преодоляване на последствията от потенциални кризи и бедствия.
Асен Асенов изрази готовността на екипа на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" да подкрепи регионите и техните граждани при необходимост и разясни механизмите за предоставяне на помощ от държавния резерв. Той подчерта, че след отправяне на официално искане за безвъзмездно подпомагане, държавната агенция може да реагира до 48 часа oт решението на Министерски съвет.
Областният управител проф. Добромир Добрев оцени срещата като много ползотворна и направи заявка за бъдещо сътрудничество. Той пое ангажимент да запознае кметовете в областта с предоставената от държавната агенция информация, за да бъдат подготвени при потенциални кризисни ситуации.
Срещата между вр.и.д. председателят на държавната агенция Асен Асенов и областният управител на Шумен проф. Добромир Добрев е част от информационната кампания на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ за разясняване на механизмите за сътрудничество с държавните институции и популяризиране дейността на агенцията.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top