Шумен  20 °CСряда, 19- ти Юни
USD  1.82532 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Областният кръг на състезанието „Млад огнеборец” се проведе днес в Нови пазар

Областният кръг на състезанието „Млад огнеборец” се проведе днес в Нови пазар Източник: Община Нови пазар

Област

Областният кръг на състезанието „Млад огнеборец” се проведе днес в Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.Отборите на IX ОУ „Панайот Волов“-Шумен, СУ „Хан Исперих“-Нови пазар и СУ „Св.св. Паисий Хилендарски”-Върбица участваха в две дисциплини - „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400-метрова щафета с препятствия”. Младите огнеборци показаха отлични знания и умения за работа в екип при гасене на пожар.
С общ брой от 1040 т. от двете дисциплини победител на областно ниво стана отборът на IX ОУ „Панайот Волов”, следван от отбора на домакините от Средно училище „Хан Исперих” в Нови пазар с 974 т., трети остана отбора на СУ „Св.св. Паисий Хилендарски“ от Върбица с резултат от 870 т.
Ръководителят на шуменския отбор благодари на своите възпитаници за доброто представяне. Отборът от Нови пазар изказа благодарности към членовете на Доброволното формирование в града, които са помогнали на учениците при подготовката им, а домакините от РС ПБЗН-Нови пазар са ремонтирали и изградили част от съоръженията за провеждане на състезанието на младите противопожарни отряди.
Призьорите бяха наградени с купи, медали и предметни награди от директора на РД ПБЗН-Шумен комисар Иван Иванов и Аян Мехмедов - зам.-кмет на община Нови пазар.
Областното състезание бе организирано от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Шумен в партньорство с Регионалното управление на образованието.
Отборът на IX ОУ „Панайот Волов”-Шумен ще участва на Републиканското първенство, което ще се проведе в Курортен комплекс „Албена” в периода 30 май - 3 юни.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top