Шумен  4 °CПетък, 4- ти Декември
USD  1.6096 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Без традиционното честване за Деня на народните будители

Без традиционното честване за Деня на народните будители Източник: Инфо Шумен

Култура

Традиционното честване за Деня на народните будители – 1 ноември, което Община Шумен организира съвместно с НЧ “ДобриВойников – 1856”, НЧ “СтилиянЧилингиров – 1963” и Военнияфакултет “Артилерия, ПВО и КИС” тази година няма да се състои заради усложнената епидемична обстановка и разпространението на COVID-19.
Забраната за провеждане на организиранипразненства на открито и закрито, както и трудността да се осигури необходимата дистанция между участниците правят невъзможно провеждането на общоградско тържество с масово присъствие на деца, ученици, граждани и военнослужещи.
От името на кмета Любомир Христов и общинската администрация ще бъде поднесен венец пред паметника на Нанчо Поповичв градинката пред НЧ „Добри Войников-1856“. От общината се обръщат към желаещите също да поднесат венци и цветя в знак на признателност към народните будители, да го направят в удобно за тях време в деня на празника и в ограничен състав, за да не се получава струпване на много хора на едно място.
От общината съобщават още, че предвидената за празника на 1 ноември церемония по тържественото връчване на „Наградата на Шумен“ в системата  на образованието и науката и „Наградата на Шумен“ за изкуство и култура също няма да се състои. Носителите на тези отличия ще получат лично своя плакет или значка, грамота, кактои поздравление от кмета на община Шумен г-н Любомир Христов.
Инфо Шумен 
 
 


Прочетете също
Top