Шумен  -2 °CНеделя, 10- ти Декември
USD  1.81482 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Новопазарци разполагат с 989 пушки и пистолети

Новопазарци разполагат с 989 пушки и пистолети Източник: Снимка: СИДП

Област

На отчет и контрол в Районно управление в Нови пазар се водят 989 огнестрелни оръжия. Това показват данните след анализ на първите шест месеца на 2019 година, съобщават от ОДМВР-Шумен. За същия период на предходната година огнестрелните оръжия са били по-малко - 961. Повечето от пушкалата - 826 са за ловни цели, 118 оръжия са собственост на физически лица, а 45 са собственост на юридически лица и еднолични търговци за служебни и граждански цели.
Служители на полицейското управление в града осъществяват контрол върху 10 обекта, които извършват дейност с общоопасни средства. От тях един магазин за търговия с оръжие, боеприпаси и пиротехнически изделия. През отчетния период на територията обслужвана от РУ–Нови пазар няма регистрирани престъпления извършени с огнестрелно оръжие. Откраднато огнестрелно оръжие и боеприпаси няма, не са регистрирани и кражби на взривни материали или пиротехнически изделия.
През първите шест месеца на годината са извършени общо 70 планирани и 6 внезапни проверки на лица и обекти, осъществяващи дейности с взривни вещества, оръжия, боеприпаси и пиротехнически изделия. Проверени са 92-ма ловци по време на ловни излети. Няма констатирани административни нарушения по време на ловни излети.
 
 


Прочетете също
Top