Шумен  9 °CВторник, 18- ти Февруари
USD  1.8051 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Нова извънредна сесия за водата?

Нова извънредна сесия за водата? Източник: Инфо Шумен

Шумен

Провеждането на Консултативен съвет след заседанието на Общинския съвет на 30 януари, който да реши дали е необходимо свикване на извънредно заседание по проблемите на водоснабдяването. Това предложи председателят на Общински съвет-Шумен Красимир Минчев на заседанието на Бюджетната комисия в отговор на напомнянето на съветника Веселин Пенчев, че от миналия мандат има решение за извънредно заседание по темата, което не е изпълнено. Консултативният съвет трябва да реши и какво точно ще се дискутира.
Решението за извънредно заседание беше взето в края на месец май 2018 година. Дни по-късно в Шумен беше Николай Нанков, тогава министър на регионалното развитие, който обеща средства за Пречиствателната станция за питейна вода. С този аргумент председателя на Общинския съвет проф. Борислав Беджев предложи извънредното заседание да се отложи с няколко месеца, но то така и не се проведе. През юни миналата година Консултативният съвет реши да се проведе извънредно заседание по повод предстоящо Общо събрание на „ВиК - Шумен”, но то също се провали, след както от водното дружество отказаха да присъстват на него и нямаше кой да даде отговор на въпросите на съветниците.
Бюджетната комисия прие проекта за бюджет на Община Шумен за 2020 година, както и цените за паркиране на общинските паркинги.
Инфо Шумен
 


Прочетете също
Top