Шумен  25 °CСряда, 19- ти Юни
USD  1.82532 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Новият областен управител на област Шумен проф. Добромир Добрев встъпи в длъжност

Новият областен управител на област Шумен проф. Добромир Добрев встъпи в длъжност Източник: Областна администрация Шумен

Политика

С решение № 523 на Министерски съвет от 28 юли проф. Добромир Добрев е назначен за областен управител на област Шумен. Със същото решение на МС е освободен досегашният областен управител проф. Христо Христов. 
Проф. Добромир Добрев е преподавател в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ по политология, философия, етика. Преподава и в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“- Бургас, където води три курса-Философия на Ренесанса и Новото време, Естетика и Социална философия. В периода 2002-2013 г. е бил  началник на Регионалния инспекторат по образование в Шумен. Бил е директор на Средно училище „Йоан Екзарх Български“ в Шумен. Завършил е Държавния университет в Санкт Петербург със специалност преподавател по философия и социално-политически дисциплини.
Днес новият областен управител на област Шумен проф. Добромир Добрев официално встъпи в длъжност и прие печата на Областна администрация от проф. Христов.  „Приемам поста като обществен ангажимент, през който човек трябва да мине“, заяви проф. Добрев при представянето си пред медиите в Шумен. Той призна, че е мислил около една минута, преди да приеме поста. „Щом съм приел, от тук нататък ще върша тази работа отговорно и открито“, подчерта новият областен управител. Той определи образованието като негов приоритет в работата му. „За мен винаги основен приоритет остава образованието. Образованието решава всички останали проблеми- и проблема за водата, за устойчивото развитие, за перспективите и има един съществен проблем, че дава бавни резултати в годините и не дава бързи ефектни резултати“, заяви проф. Добрев. Относно казуса с проблемите във ВиК сектора проф. Добрев съобщи, че предстои да се запознае в детайли със ситуацията и в следващите дни ще предприеме необходимите действия. „Ще направим всичко възможно и по един прозрачен начин да не караме хората в Шумен да страдат“, каза проф. Добрев.
От своя страна проф. Христо Христов пожела успех на новия областен управител и благодари на служителите в администрацията, на кметовете и ръководителите на държавните структури в областта за съвместната работа. Проф. Христов направи кратък отчет за работата си. „През този период съвместно със заместник-областния управител Христо Павлов бяхме изправени пред редица предизвикателства“, каза проф. Христов и подчерта три от тях- организация, вързана с  провеждането на честни и прозрачни избори, кризата с осигуряването на дърва за огрев за населението  през миналата година, проблемите във ВиК сектора на област Шумен. „Имайки предвид нерешените проблеми, наследени от миналото, свързани с тежкото финансово състояние на ВиК оператора, лошото състояние на мрежата и неприетия от три години бизнес план на дружеството, усилията ни бяха насочени изцяло към защитаване интересите на жителите на населените места в област Шумен“, заяви той и припомни, че отново има предпоставки за преустановяване електрозахранването към ВиК дружеството. Проф. Христов изтъкна и действията на екипа си към максимална публичност на дейността на Областна администрация, прозрачност и достъпност за гражданите до услугите.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top