Шумен  17 °CВторник, 22- ри Юни
USD  1.6448 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Нощта на театрите ще бъде изцяло онлайн

Нощта на театрите ще бъде изцяло онлайн Източник: ДКТ "В.Друмев"

Култура

Поради заболяване на актриса представлението „Две” от Таня Шахова в Нощ на театрите на 21.11. 2020 се отменя!
Осмото издание на инициативата ще бъде отбелязано онлайн!
Празникът ще започне със спектакъла „Историите на мистър Хепи” по Доналд Бисет.
На страницата на Драматично-куклен театър „Васил Друмев” – Шумен във Фейсбук в 10:00 ч. ще бъде публикуван линк към запис на постановката. Ведната след края й актьорите ще покажат на децата как да си изработят част от куклите от представлението с подръчни материали - плодове и зеленчуци.
Режисьор на постановката е Съби Събев, сценографията е на Галина Абаджимаринова, музика на песните – Красен Иванов. Участват актьорите Веселин Бърборков, Радина Алексиева, Джанер Якуб.
От 19:00 ч. отново на страницата във Фейсбук ще бъде публикуван линк към запис на спектакъла „Кафето Ви, г-н Министър” от Хореа Гарбеа. Режисьор - Лучиян Сабадос, сценография и костюми - Георге Мосореску.
Съвместният българо-румънски проект на театрите "Васил Друмев" в Шумен и „Мария Филоти” в Браила имаше своите успешни премиери на 13.09.2019 г. в нашия град и на 19.09. в побратимения ни румънски град, където гостувахме по покана на настоящия директор на културната институция Лучиян Сабадос и режисьор на самата постановка. Спектакълът бе част от програмата на фестивала Дни и нощи на театъра в Браила.
В ролите ще видим Никола Шопов /гост/, Янислава Линкова, Александра Михайлова, Кристина Константинова, Димитър Мартинов, Валентин Ченков.
"Едно място, което ни събира" е мотото на Нощта на театрите през 2020 г. Мястото в Деня на християнското семейство ще бъде домът.
Инфо Шумен

 
 


Прочетете също
Top