Шумен  14 °CВторник, 27- ми Окт.
USD  1.653 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Николай Тодоров - Кайо представи сборника „Незнайно вино”

Николай Тодоров - Кайо представи сборника „Незнайно вино” Източник: Снимка: НЧ "Добри Войников-1856"

Култура

Шуменският композитор Николай Тодоров - Кайо представи в зала „Сава Доброплодни” на НЧ „Добри Войников-1856” музикалния си сборник „Незнайно вино”. Той съдържа авторски песни на маестро Тодоров, които са награждавани на редица фестивали и конкурси. Издаден е с помощта на Фонд „Култура” на Община Шумен.
В залата присъстваха колеги и приятели, с които Николай Тодоров е работил през годините, музикални и читалищни дейци от Шумен.
Композиторът, ВГ „Малка серенада”, Живко Жеков и Тодор Дачев изпълниха любими песни на много шуменци, написани от Николай Тодоров - Кайо.
Николай Тодоров е роден през 1943 г. в Шумен. Дипломира се в „Естраден отдел” на Българската държавна консерватория. Бил е диригент в Шуменския театър, музиколог към Държавна агенция „Музика”, създател е на оркестър „Шумен”. От 1996 г. е художествен ръководител на Вокална формация „Малка серенада” към НЧ „Добри Войников-1856”. Кайо композира музиката, създава текстовете и аранжиментите на редица обичани от шуменци популярни песни. Автор е на музиката на редица театрални спектакли. Носител е на престижни награди за авторска песен от национални и международни конкурси.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top