Шумен  26 °CСъбота, 20- ти Юли
USD  1.79599 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Наталия Тодорова (ПП „Воля“): Ще издигнем кандидати в пет общини

Наталия Тодорова (ПП „Воля“): Ще издигнем кандидати в пет общини Източник: Снимка: infoshumen.info

Политика

Наталия Тодорова е родена в Шумен. Завършила е „Фармация“ в Медицински университет-Варна. От 10 години работи в частна фирма. Съучредител е на ПП „Воля“ и областен председател на партията в Шумен.

„INFOSHUMEN“: За първи път ПП „Воля“ ще се явява на местни избори в община Шумен. С какви идеи ще се представите пред избирателите, с какво ще накарате шуменци да гласуват за вашата партия?
Наталия Тодорова
: Партия „Воля“ е нова политическа сила, не сме участвали на местни избори, както отбелязахте. Това е предизвикателство пред нас - да можем да убедим хората, че не сме поредното „чудо за три дни“ както бяха Царят, Бареков и т.н. Хората ни подкрепят на три избора вече и се надяваме да продължат да го правят. Досега имаме доста добри резултати в Шумен, което показва, че хората искат промяна в града, искат новото. Ние сме млада политическа партия, с млади хора в нея, нямаме членска маса, нямаме устав, нямаме репресивни мерки към нашите съмишленици. Ние имаме симпатизанти и активисти, които на дадени етапи ни помагат. Предполагам, че те са обезверени от ситуацията, която виждат, от многото неспазени обещания. Наскоро разговарях с кмет, който каза, че на избори всичко се обещава, а после всичко се забравя. Ние, като политическа партия, не допускаме такъв подход дори и в мислите си. Надявам се властта да не ни превърне в алчни и лакоми хора, както отдавна е отбелязал големият български финансист, дипломат и политик Атанас Буров. За това работим за хората на града, имаме много идеи за промяна. Ново управление, нови методи на управление на бюджета, на населените места. Аз обикалям месец и половина селата, на хората там им е дотегнала тиранията на Шуменската община.. Ние ще работим за доброто на хората и по селата, и в града.
Все още нямаме достатъчно симпатизанти в общини като Хитрино, Каолиново и Венец. Ще издигнем свои кандидати в Шумен, Велики Преслав, Каспичан, Смядово и Нови пазар.
„INFOSHUMEN“: Как тече подготовката на ПП „Воля“ за участие в местните избори в община Шумен?
Наталия Тодорова: Някои започнаха подготовката много по-рано, ние започнахме малко по-късно. Водим разговори с много хора и се надявам листата ни да включва личности, които са доказани специалисти в областта си. Да са хора за пример. Надявам се по време на кампанията да няма компромати, които да очернят кандидатите, а да се набляга на техните положителни качества. Защото, търсейки само лошото, нищо нова не градим.
„INFOSHUMEN“: Кога ще бъде готова листата ви за община Шумен?
Наталия Тодорова: Очакваме отговор от много хора. Листата ще е ясна около 12 септември.
„INFOSHUMEN“: Ще издигнете ли кандидатура за кмет на община Шумен?
Наталия Тодорова: Водили сме разговори с двама-трима души. Чакаме съгласие. Въпросът е, че хората се страхуват. Подобна е ситуацията и в останалите общини, в които ще участваме в изборите. Надяваме се да издигнем достойни хора. А ако ние не намерим такива, ще подкрепим други, за които смятаме, че са авторитетни.
Надяваме се да участваме с кандидати за кмет и листи за общински съветници в 5 от общините на област Шумен.
„INFOSHUMEN“: Какви цели сте си поставили на тези избори?
Наталия Тодорова: Целите ни винаги са много високи. Както казва г-н Веселин Марешки, никога не получаваш нещата наготово, вземаш си това, което трябва. Ще се опитаме да вземем това, което можем.
Заявката е висока и ще разчитаме на подкрепата на всички хора.
 
 


Прочетете също
Top