Шумен  21 °CНеделя, 5- ти Юли
USD  1.74254 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Народно читалище ”Добри Войников-1856” с три международни фестивала

Народно читалище ”Добри Войников-1856” с три международни фестивала Източник: Инфо Шумен

Шумен

Народно читалище ”Добри Войников-1856” ще проведе три  международни фестивала през 2020г. 
Дългоочакваният фестивал на любителските исторически филми, който трябваше да се проведе в края на месец юни, се отлага за есента. Неговото двадесето юбилейно издание ще се състои на 10 октомври 2020 г. В предвид неяснотата относно здравната обстановка в България през есента се предвижда предварителна селекция на филмите. 
Организаторите очакват филмите на кинотворци от страната и чужбина до 10.09.2020г. Журито ще прегледа изпратените филми от 11.09.2020г. до 24.09.2020г. Актуална информация за фестивала можете да намерите на: https://shumenfest.eu/
31 май беше крайният срок за регистриране на филми във  фестивала за кратки филми с мобилни устройства ”Кино в длан”, който също се организира от читалището. 95 филма са получени за участие в тазгодишното му пето издание. Предстои журито и публиката да определят най-добрите от тях. 
Традиционно в края на месец септември ще се проведе шестото поредно издание на международния фестивал на популярната песен „Есенни шуменски вечери”. Председател на журито отново ще бъде известният композитор  Хайгашод Агасян. Категориите, в които изпълнителите могат да се включат отново са три: Популярни градски песни, Съвременна забава музика и Авторска песен.
Постепенно се възстановява и репетиционният процес на читалищните състави - Смесен хор „Родни звуци”, вокална формация „Малка серенада”, Ансамбъл за народни песни „Панайот Волов”, балетно студио „Перли”, Детски танцов ансамбъл „Пъргавелче” и др.
В края на юни предстои общо отчетно събрание на читалището. 
През лятото в плана за работа на едно от най старите български читалища се предвиждат концерти на открито, прожекции и занимания с ученици в читалищната библиотека.
Народното читалище кани всички шуменци, проявяващи интерес, да се включат в читалищната дейност.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top