Шумен  11 °CСъбота, 5- ти Декември
USD  1.60855 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Наплив! 52-ма кандидати искат 10 кметски стола

Наплив! 52-ма кандидати искат 10 кметски стола Източник: Снимка: infoshumen.info

Политика

За кметските постове в десетте общини на област Шумен се кандидатираха 52-ма души. Срокът за регистрация в Общинските избирателни комисии изтече във вторник, а предизборната кампания стартира официално на 27 септември. Денят на вота е 27 октомври.
Най-много мераклии има за кметския пост в Шумен - рекордните 13 души. През 2015 г. мераклиите са били само седем. Сега освен досегашният градоначалник Любомир Христов от ГЕРБ, на избори отива и предшественикът му два мандата Красимир Костов. Той е от БСП, но се регистрира с мандата на ПП„Български социалдемократи“. Венцислав Венков е издигнат от "БСП за България". ДПС залага на Четин Казак. За кметското място ще се борят и Добромир Драев от Местна коалиция ДБГ/БНД, ЕНП, ССД, Глас народен, НДСВ/, Артур Алтунян от КП „Демократична България-обединение", Наталия Стефанова от НФСБ, Митко Йоцов от коалиция „Ние гражданите“, Николай Колев от "Воля", Добрин Чайлев от “Атака“, Валентин Велев от АБВ, Стефан Минков от ВМРО и инж.Валентин Маламов от ПП „МИР“.
Към кметския стол в старата столица Велики Преслав са се устремили 9 кандидати. Двама вече са ръководили общината - досегашният кмет Александър Горчев от "БСП за България" и екскметът Желез Железов от БЗНС. ГЕРБ издига Янко Йорданов, ДПС залага на бизнесмена Христо Кюркчиев. Другите кандидати са Атидже Молова от Коалиция „Алтернатива на гражданите“, Анатоли Стрелков от ПП „Движение за радикална промяна българска пролет“, Емил Енчев от ВМРО, Даниел Георгиев от НФСБ и Станислав Йорданов от коалиция „Демократична България-обединение“.
Шест са кандидатите за Каспичан. В битката за стола се включва досегашният кмет Милена Недева, но не от ГЕРБ, както беше до момента, а като независим кандидат, подкрепена от Инициативен комитет. ГЕРБ издигат помощник нотариуса Юлия Добрева-Петрова. Иванка Найденова е кандидатът на "БСП за България", Благовест Йорданов е от НФСБ, Илиян Илиев от „Демократична Бългрия", а Зелиха Марем от ДПС.
Петима ще се конкурират за Нови пазар. "БСП за България" застава зад Георги Георгиев. ГЕРБ залага на досегашния председател на Общинския съвет Ангел Куцаров. ДПС е зад областния лидер на движението Айсел Руфад. Емил Ангелов е от Коалиция „Алтернативата на гражданите“ и Васил Тонев, бивш кмет на града, излиза от новоучредената коалиция „Ние гражданите“.
Четирима са кандидатите за община Каолиново. ДПС е зад досегашния кмет Нида Ахмедов за пети мандат. Нажми Халид е издигнат от ГЕРБ, Аляйдин Сали е от коалицията ДОСТ/БЗНС и Ердиван Адем от "БСП за България".
Трима са кандидат-кметовете за Върбица. За трети мандат ДПС издига инж.Мердин Байрям. НДПС регистрира Хасан Хасанов, а Реджеб Алиев е издигнат от Инициативен комитет.
Толкова са и кандидатите за Смядово. За трети мандат е кандидат кметицата Иванка Петрова от ГЕРБ, от "БСП за България" залагат на Стоян Шайков, а от "Воля" издигат Биляна Маринова.
В Никола Козлево, освен Ешреф Реджеб за втори мандат от ГЕРБ, кандидати са Неджиб Курт от "БСП за България" и Недрет Джелил от ДПС. За Хитрино кандидат за пети мандат е Нуридин Исмаил от ДОСТ/БЗНС, Билгин Бакиев е от ДПС, а Фатме Джелил от ГЕРБ.
Във Венец кандидатите за кметския стол са досегашната кметица Нехрибан Ахмедова от ДПС, Динчер Юсуф от ГЕРБ и Сами Карамахмуд от БСП.
 
 


Прочетете също
Top