Шумен  20 °CСряда, 19- ти Юни
USD  1.82532 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Наново правят цветния асфалт в центъра на Шумен

Наново правят цветния асфалт в центъра на Шумен Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

Цветният асфалт в центъра на Шумен ще бъде фрезован, ще се положи нов слой черен, който ще се боядиса в зелено и червено, както е според първоначалния проект. Той не може да бъде променян, финансиран е с евросредства. Настилката се руши, цепи, цветовете избледняха, а шуменци негодуват.
Вариантът с преасфалтиране е избран като най-удачен за ремонт на ларгото от фирмата-изпълнител "Барс"АД, която има задължение да поддържа района 15 г. /такъв е поетият срок гаранция/  след преобразяването му през 2011 г. В края на м.г. вече беше направен експеримент с премахване на асфалта, полагане на нов и боядисване с по-трайна маркировъчна боя пред сградата на Областна управа.
Дружеството и община Шумен имат договорка за ремонта, каза зам.кметът инж.Боян Тодоров. Управителят на строителната фирма "Барс"АД Данко Добрев потвърди и обясни, че ще се заемат с центъра най-вероятно през м.май, когато температурите са по-високи. Ще се работи на етапи и при всички случаи тази година участъкът от пл."Кристал" до Руски паметник ще бъде обновен. От фирмата се надяват да имат средства и за подмяна на цветната настилка в Градската градина.
"Наше задължение е, никой не отрича. Оказа се, че цветният асфалт не издържа на нашите климатични условия", коментира Добрев.
 
 


Прочетете също
Top