Шумен  12 °CСъбота, 30- ти Май
USD  1.75631 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Най-после избраха председател на съда в Преслав

Най-после избраха председател на съда в Преслав Източник: Снимка: РС-Велики Преслав

Област

Дияна Петрова е новият административен ръководител на Районния съд във Велики Преслав. Тя беше избрана на поста днес с 9 гласа „за“, а другият кандидат следовател Росица Томова получи два гласа. Изборът не е минал без престрелки между магистратите от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет кой е по-добрият кандидат и спор дори за личностните им качества, научи Инфо Шумен.
От края на 2017 г. Дияна Петрова е изпълняващ функциите административен ръководител на съда в старата столица. През 2018 година тя и колегата й Стоян Момов от съдилището са били с рекордна натовареност, стана ясно от отчета на Окръжния съд в Шумен. Месечно всеки е гледал по 64 дела, а е приключвал средно по 56 с решения. Има щат за трима магистрати, а са двама, бави се и провеждането на конкурса, обясниха натоварването от шуменския съд. Причината за забавяне на конкурса пък, били няколко основателни болнични на следовател Томова.
Дияна Петрова е с близо 20 г. юридически стаж. Била е юристконсулт на "Винекс-Преслав", работила е като следовател, била е прокурор в Районна прокуратута-Шумен, а от август 2008 г. правораздава в Районен съд - Велики Преслав.
 
 


Прочетете също
Top