Шумен  16 °CПон, 27- ми Юни
USD  1.85845 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Най-после: Готвят проект за ремонт на част от Върбишкия проход

Най-после: Готвят проект за ремонт на част от Върбишкия проход Източник: Община Върбица

Област

 В инвестиционната програма на АПИ за 2022г. е заложена процедура за изработване на технически проект за основен ремонт на  13,4км. на път I-7 на територията на област.Шумен. Това е участъкът от хижа” Върбишки проход” до границата с област Бургас, става ясно от писмо на Председателя на УС на Агенцията до кмета на община Върбица инж.Мердин Байрям.
Изработването на технически проект е първата задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Проектът ще определи конкретните ремонтно-възстановителни дейности на трасето, прогнозната стойност на строителните работи и срокът им за реализация, пише в становището.
 При готов проект ще може да се премине към открити процедури по Закона за обществените поръ чки.
За участъка от Върбишкия проход на територията на област Бургас се предвижда през 2023 г. да се започне процедура по дейностите.
От Агенцията уверяват, че са предприети необходимите дейности за ремонта на прохода, с което ще се възстанови движението през него.
От Пресцентъра на Община Върбица припомнят, че кметът многократно през годините е търсил решение на проблема. В тази връзка са проведени „безброй срещи с оторизирани държавни институции, които довчера оставаха без отговор”.
Инж. Байрям е инициирал срещи с кметове на близките до границата с Шуменска област бургаски общини.
С отговора от АПИ на практика е възнаградена неговата настойчивост и последователност за намиране на решение и на най-трудните предизвикателства.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top