Шумен  26 °CСъбота, 6- ти Юни
USD  1.72624 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Награждават за образование и наука 13 заслужили

Награждават за образование и наука 13 заслужили Източник: Снимка: infoshumen.info

Култура

Наградата на Шумен в системата на образованието и науката тази година ще получат 13 заслужили ученици, студенти, преподаватели, колективи и най-социално мислещият бизнесмен Фикрет Индже. Постоянната комисия по образование с председател Валентина Тодорова с таен вот в урна избра носителите на общинското отличие за 2018-та сред номинираните. Присъстваха 6 от общо 7 членове на комисия. Всеки кандидат трябваше да получи минимум 4 гласа. Голяма част от отличените спечелиха с максимума гласове от присъстващи.
За Ученик на годината в хуманитарната област бе одобрен Красимир Калоянов от 12 клас на ППМГ „Н. Попович“. Наградата Ученик на годината в областта на изкуствата и спорта е за абитуриента Александър Димитров, възпитаник на Обединения детски комплекс. За Ученик на годината в областта на професионалното обучение бе утвърден номинацията на Денис Мустафов, ученик в Гимназията по механотехника „Хр. Ботев“
Студент в областта на природните, математическите и техническите науки е Сабина Василева от специалност „Физика“ на Шуменския университет.
Наградата Учител на годината в системата на предучилищното образование отива при Светла Патева, старши педагог по музика в ДГ „Дружба“. Отпадна Лиляна Спасова, ст. учител в ДГ „Конче вихрогонче“.
Призът Учител на годината в сферата на природните, математическите и техническите науки е за Слави Димов, ст. учител по физическо възпитание IX ОУ „П. Волов“.

Учител на годината в сферата на хуманитарните науки e Андрей Соколов Андреев, преподавател в СУ „Йоан Екзарх Български“. По-малко гласуваха за Дарина Бошнакова, ст. учител по музика в СУ „С. Доброплодни“.
В категорията Директор на училище наградата спечели шефката на СУ „С. Доброплодни" д-р Албена Иванова-Неделчева.
Наградата за принос в областта на природните, математическите и техническите науки получава доц.д-р Красимир Кордов, преподавател в Шуменския университет. Проф.д-р Димитър Попов получава Награда за принос в сферата на хуманитарните и педагогическите науки.
В категорията Ученическа формация печели отборът по баскетбол юноши към ППМГ „Н.Попович".
В категорията Педагогически колектив в системата на училищното и извънучилищното образование единодушно бе утвърдена номинацията на педагогическия колектив на ЦПЛР-УСШ „Хан Крум“.
В категорията Физическо лице безапелационно печели Фикрет Индже, председател на Надзорния съвет на „Алкомет“ АД.
Утвърдените ще бъдат гласувани на общинска сесия в края на април. Наградите на Шумен в системата на образованието и науката се връчват по традиция за 24 май.
 
 
 


Прочетете също
Top