Шумен  10 °CПетък, 22- ри Ноември
USD  1.76344 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Награждават деца, възраждали паметници

Награждават деца, възраждали паметници Източник: Снимка: Военно окръжие

Област

12 деца, участвали това лято в почистване, изписване на букви и възраждане на военни паметници в Шуменско ще бъдат наградени. "Децата участваха с голям интерес и ентусиазъм в акцията и ще бъдат предложени за награда от Министерството на отбраната", обяви подп. Георги Георгиев, началник на Военно окръжие-Шумен по време на заседание на специалната областна комисия.

86 са военните паметници на територията на област Шумен, включени в регистър. По иниицатива на Военно окръжие и с помощта на общините през юли, август и септември голяма част бяха излъскани с машини, пребоядисани, възстановени са били надписите им. Вече са определени и техните GPS координати, които влизат в регистъра.
Освен това, има и 7 новоиздирени паметници от това лято, които ще бъдат включени в регистъра "Военни паметници" на област Шумен. Те са в селата Златар, Ружица, Крива река, Янково, Ветрище, град Смядово и Нови пазар.
Както Инфо Шумен писа, с постановление на Министерски съвет от 5 септември са отпуснати 16 800 лв. за поддръжка на седем паметника в шест общини на Шуменско.
 


Прочетете също
Top