Шумен  16 °CПон, 27- ми Юни
USD  1.85845 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Наградиха първенците на випуск 2022 в Шумен

Наградиха първенците на випуск 2022 в Шумен Източник: Община Шумен

Шумен

В навечерието на  24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност на специална церемония, която се проведе на Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“, бяха връчени наградите на първенците от випуск 2022. Тринайсет зрелостници от шуменските училища бяха отличени от зам.-кмета Росица Антонова с лента в цветовете на знамето на града и грамота за отличен успех и високи постижения през целия курс на обучение .
От името на кмета Любомир Христов първенците на випуска поздрави зам.-кметът по образование и култура Найден Косев. „Скъпи зрелостници, в живота на всеки човек има събития, които остават завинаги в сърцето. Има дни, които се помнят за цял живот! Искрено се надяваме, че днешният 20 май е такъв ден за вас! От днес пред вас се отварят вратите на нови светове, пълни с изненади, любопитство, но и с не малко трудности. Ние вярваме, че вие ще се справите с всички предизвикателства. Бъдете здрави, вдъхновени, смели и винаги целеустремени“, пожела на младите хора Найден Косев.
Джоана Дахабре – първенец на випуска на ППМГ „Нанчо Попович“ благодари на учителите, родителите и на общинското ръководство от името на отличените зрелостници.

За високи постижения през целия курс на обучение бяха наградени: Джоана Мунтер Дахабре от ППМГ „Нанчо Попович“; Симеон Александров Божилов от СУ „Сава Доброплодни“; Йоана Златилова Братованова  от ПЕГ „Никола Вапцаров”; Месру Зия Фикрет от СУ „Панайот Волов“; Селин Синан Кабил от Професионалната гимназия по икономика; Стоян Борисов Любомиров от СУ „Йоан Екзарх Български“; Йолина Йордан Боева от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия; Илкер Инелов Невзатов от Професионалната гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт;  Илияна Иванова Банева от СУ „Васил Левски”; Денис Данаилов Иванов от СУ „Трайко Симеонов“; Петинка Минчева Русева от Професионалната гимназия по селско стопанство и хранителни технологии; Свилен Анатолиев Андреев от Професионалната гимназия по облекло, хранене и химични технологии „Проф. д-р Асен Златаров” и Исра Юксел Мюмюн от Духовното училище „Нювваб”.
Официалната церемония беше съпроводена с кратка художествена програма, в която се включиха изпълнители от шуменската Симфониета – Гергана Петрова, Галя Ушева и Теодора Тодорова. Ученици от Второ основно училище „Д-р Петър Берон“ рецитираха творби на деца за Шумен. Абитуриентката Кристиана Атанасова от гимназията „Нанчо Попович“ и учителят Валери Грешков от училището изпълниха химна на Шумен „Оттука започва България“. По традиция тържеството завърши с изпращане на абитуриентите на фона на „Моя страна, моя България“, изпълнена от Кристиана Атанасова.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top