Шумен  -3 °CСряда, 20- ти Януари
USD  1.61212 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Наградиха победителите в онлайн конкурса за детска рисунка

Наградиха победителите в онлайн конкурса за детска рисунка Източник: Община Шумен

Култура

Кметът на Шумен Любомир Христов поздрави победителите в конкурса за детска рисунка, посветен на Коледа и Нова година. Те получиха ваучери за книги, торбички с лакомства и коледни сувенири, изработени от шуменски деца за коледно-новогодишния базар „И ние можем да помогнем“ в подкрепа  на МБАЛ-Шумен. Отличените участници, които са от други градове, получиха своите награди по куриер.
Кметът благодари на децата за участието и за прекрасните им творби. „Тази година получихме над 500 рисунки от цяла България, а интересът към конкурса се увеличава с всяка изминала година. Освен от Шумен и страната, в него се включиха и деца, които живеят в Испания, Италия и Франция. Това за нас беше много приятна изненада“, каза  Христов. Той пожела на малките художници и техните семейства весели коледни и новогодишни празници. 
Председателят на журито доц. Ростислава Тодорова също поздрави отличените деца. По думите й освен наградените 10 рисунки има и други, които са не по-малко добри. Според нея основната цел на конкурса не е в това задължително да се печелят награди. Идеята е по-скоро той да се превърне в стимул за децата, който да ги насърчи да развият таланта си и да продължат да рисуват. Тя отправи покана към участниците да се включат в конкурса и през следващата година. 
От отличените с първа награда в трите възрастови групи и с наградата на публиката рисунки ще бъдат изработени електронни поздравителни картички за Коледа и Нова година от името на кмета на община Шумен.
Инфо Шумен 
 
 


Прочетете също
Top