Шумен  5 °CПон, 30- ти Ноември
USD  1.64052 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Наградиха победителите в общинския детски конкурс за рисунка "Българската народна приказка в картина"

Наградиха победителите в общинския детски конкурс за рисунка "Българската народна приказка в картина" Източник: НЧ "Пробуда - 1958"

Култура

Чрез онлайн изложба шуменското читалище “Пробуда-1958“ представи лауреатите на поредното издание на Общинския детски конкурс за детска рисунка “Българската народна приказка в картина“. И тази година събитието е подкрепено от Община Шумен.
Независимо от епидемиологичната обстановка в страната, 112 рисунки се надпреварваха за призовите места в три възрастови категории. Жури с председател Валентин Кулев – художник и членове Недялка Валентинова Митич – учител по рисуване, Марин Маринов – педагогика на изобразителното изкуство и Мая Господинова – читалищен секретар класира участниците в конкурсната програма.

Бяха раздадени и много специални награди, както и награди на най-изявени: училище, читалище, клас, школа, детска градина, центрове и др.
В конкурса участваха материали на деца от 6 общини в България и 4 училища към Асоциацията на българските училища в Испания: БНУ “Св.св. Кирил и Методий“ – гр. Валядолид, БУ “Христо Ботев“ – гр. Валенсия, БУ “Христо Ботев“ – гр. Торент и НУ “Васил Левски“ – гр. Валенсия.
Отново организаторите зарадваха изявените деца с книжки на издателство ПАН.
На отличените деца, които не живеят в Шумен, наградите и грамотите бяха изпратени на посочения от тях адрес в страната. За всички деца на Шумен с награди, родителите или учителите получиха същите на място в читалището, при спазване на всички мерки, които изисква епидемиологичната обстановка в България.

“Ние, екипът на НЧ “Пробуда-1958“ гр. Шумен благодарим на всички деца и младежи, които четат и обичат българската народна приказка, и претворяват в картина поуките и посланията, останали от стари времена! Благодарим на учителите и родителите, които независимо от условията на извънредното положение, подкрепиха нашите малки художнци! За съжаление, детският празник, на който награждаваме победителите, тази година не се осъществи! Но ние вярваме, че ще дойдат други времена!“, сподели Мая Господинова – секретар на читалището и пожела на децата да четат българските народни приказки, защото те ни учат на добро.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top