Шумен  16 °CВторник, 2- ри Юни
USD  1.75034 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Наградиха 37 полицаи за празника

Наградиха 37 полицаи за празника Източник: Снимка: ОД на МВР-Шумен

Област

По случай професионалния празник на българската полиция, 8 ноември, 37 охранителни полицаи, разследващи, криминалисти и пътни полицаи са наградени от директора на ОДМВР-Шумен ст.комисар Ялчън Расим. Отличията са за проявен висок професионализъм и съществен принос при изпълнение на професионалните им задължения. В навечерието на празника днес директорът на ст. комисар Расим поздрави служителите си: "Да си полицай не е професия, а дълг. Професията ни е трудна, изисква всеотдайност, дисциплина и хуманизъм. Пожелавам на всички да отстояват принципите на професията ни, с чест да следвате професионалния си път".
Дирекцията отчита спад на престъпленията с близо 9%. С 13% са намалели кражбите, а с 33% грабежите. Увеличение с 5% има при престъпленията против личността и с около 7% на кримипроявите, свързани с наркотици.

Униформените стартираха празника с футболен турнир и борба, и демонстрации на техники за задържане на престъпници. Тимът на РУ-Каолиново спечели футболният турнир, втори се класираха служителите на РУ-Велики Преслав, а третото място е за отбора на РУ-Шумен. В надпреварата по борба първо място зае Красимир Кавунски, втори се класира Минчо Ненов, третото място остана за Милен Петков.

Събитието уважиха и от Шуменския филиал на Медицински университет-Варна - бъдещи мед.сестри мериха кръвното на участниците в спортните надпревари, на полицейски шефове, дори и на пресъствали журналисти.
 
 


Прочетете също
Шумен 02.06.2020 г. 15:46:16 ч.
Шумен 02.06.2020 г. 15:46:16 ч.
2 юни - Ден на Ботев
Top