Шумен  4 °CВторник, 27- ми Февруари
USD  1.80228 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Награди за образование и наука

Награди за образование и наука Източник: ШУ "Епископ Константин Преславски"

Шумен

Академичната общност на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ празнува с хиляди деца и родители, учители и ученици, просветни и културни дейци 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Празничното шествие, начело с иконата на Св. Св. Кирил и Методий, премина през центъра на града до сградата на Община Шумен.
На тържествена церемония председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова и кметът Любомир Христов връчиха наградите на Шумен за постижения в областта на образованието и науката за 2022 г. Учители, ученици, студенти и преподаватели бяха отличени за своя принос и значими успехи в просветното дело.
С почетно звание „Носител на златна значка на град Шумен“ беше удостоена проф. д-р Кина Вачкова, дългогодишен преподавател в ШУ „Епископ Константин Преславски“. Отличието й се присъжда за значителен принос за развитието на образованието, науката и културата в община Шумен, както и за активната й обществена дейност и във връзка с нейната 80-годишнина.
Славея Семова, студентка във втори курс по специалността „Българистика и медии“ в ШУ „Епископ Константин Преславски“ беше отличена в категория „Студент в областта на хуманитарните и педагогическите науки“. От името на Славея наградата получи доц. д-р Юрий Проданов, председател на Общото събрание и преподавател в ШУ „Епископ Константин Преславски“.
Отборът по баскетбол на ШУ „Еп. Константин Преславски“ взе приза в категория „Студентска формация“. Наградата получи д-р Янко Янков, преподавател в университета и треньор на отбора по баскетбол.

Университетският научен център „Преславска книжовна школа“ беше отличен в категория „Академичен и научноизследователски екип в системата на висшето образование“. Наградата получи директорът на научния център проф. д-р Веселин Панайотов.
Курсант Димитър Димов от Факултета „Артилерия, ПВО и КИС“ към НВУ „Васил Левски“ беше удостоен с наградата в категория „Студент в областта на природните, математическите и технически науки“. Отличието в категория „Ученик на годината в хуманитарната и природоматематическата област“ получи Деница Янкова от ППМГ „Нанчо Попович“. В категория „Ученик на годината в областта на изкуствата и спорта“ наградата е за Силвия Желева отново от ППМГ „Нанчо Попович“. Полина Николова, старши учител в ДГ „Братя Грим“ получи отличието в категория „Учител на годината в системата на предучилищното образование“. Инж. Тонка Георгиева-Николова, старши учител по информационни технологии в ППМГ „Нанчо Попович“ взе наградата в категория „Учител на годината в сферата на природните, математическите и техническите науки“. Лина Янбастиева-Петрова, старши учител по английски език в СУ „Йоан Екзарх Български“ бе отличена в категория „Учител на годината в сферата на хуманитарните науки“. Директорът на ДГ „Латинка“ Яна Жечева получи наградата в категория „Директор/заместник-директор на детска градина“. В категория „директор/заместник-директор на училища, центрове за личностно развитие и специализирани обслужващи звена“ беше отличен Тихомир Трифонов, директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Царев брод.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top