Шумен  -2 °CНеделя, 10- ти Декември
USD  1.81482 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Надпревара с ракии и люти чушки

Надпревара с ракии и люти чушки Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

Ако сте майстори на ракия, сега имате шанс да се изявите - Фестивал на домашната огнена вода "Ой ракийо, ракийчице" ще се състои идната събота, 29 юни, на стадиона в шуменския квартал "Дивдядово". Имате обаче, още два дни да заявите участието си на 0882 885 745, а на 25 юни трябва да оставите пълна бутилка от половин литър за тест на журито.
15 майстори ракиджии вече са се записали за надпреварата, каза за Инфо Шумен кметският наместник на квартала Силвия Кирилова. Най-хубавото е, че се състезават домашни ракии, без ограничение във вида на материала, мястото и времето на производство. 
Струва си, защото не само ще получите признание, а има и награден фонд 600 лева. Първият взема 300 лева, класираният втори 200 лева, а за трето място премията е 100 лева. Таксата за участие в конкурса е 10 лева.
Журито без да се напива ще оценява вкуса, аромата и градусите на огнените предложения.
Тази година дамите също могат да се включат във фестивала - ще има и кулинарен конкурс с мезета за огнените питиета, съобщават организаторите. Присъстващите ще станат свидетели и на атрактивно надяждане с люти чушки и пиене на бира със сламка. Фолклорни формации и певица ще се грижат за доброто настроение.
Тази година няма да има входна такса за ракиения фест, а всеки посетител ще може при желание да остави дарение в кутия. Всичко събрано отива за парка в кв."Дивдядово". От миналогодишната ракиена фиеста са събрани 890 лв. и са вложени в облагородяване алеите на парка и в покупка на соларна лампа. Сега се очаква да се съберат средства за още осветителни тела.
 
 


Прочетете също
Top