Шумен  16 °CВторник, 2- ри Юни
USD  1.75034 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Над 450 малки и големи мажоретки превзеха града

Над 450 малки и големи мажоретки превзеха града Източник: Снимки: infoshumen.info

Шумен

Пъстро и ритмично дефиле на мажоретки от цялата страна превзе Шумен на празника му. Два дни градът под Илчов баир ще бъде домакин на XI-я Национален фестивал на мажоретния танц "Мадарски конник". В събота изкусните танцьори шестваха с помпони и батони през централния булевард "Славянски" за радост на многобройната публика. На чело бяха 26-те момичета от спортен клуб "Ритмик"-Шумен със знамето на фестивала.

Точно в 16 часа фестивалът беше открит от зам.кметът по култура Найден Косев, който приветства цветът на мажоретния спорт, уважил шуменския форум. Над 450 мажоретки от 20 състава гостуват в града. Участниците са от клубове от Нови пазар, София, Варна, Горна Оряховица, Русе, Бургас, Тервел, Свиленград, Левски. Шумен се представя освен от СК "Ритмик" и от отборите на три училища: средните "Трайко Симеонов", "Васил Левски" и VI-то ОУ "Еньо Марковски".


Детските градини "Щурче", "Космонавт", "Изворче", "Конче вихрогонче", "Златната рибка" и "Латинка" също имат свои елитни представители.

На церемонията по откриването дойде и президентът на Българската мажоретна федерация Милко Кралски. "Надявам се още дълги години фестивалът да го има. Забавлявайте се, успех на всички", пожела той. В неделя е състезателен ден и мажоретките ще мерят умения и грация.
 
 


Прочетете също
Шумен 02.06.2020 г. 15:46:16 ч.
Шумен 02.06.2020 г. 15:46:16 ч.
2 юни - Ден на Ботев
Top